Komt de komma voor of achter maar

12.10.2019
306

Berichten: 1. Sinds: 13 Feb

Meer informatie over de komma die op deze manier de betekenis verandert. Een mooie, glimmende fiets. Maar , Ruud, je moet wel je best doen. WAt vinden jullie dan van een zin beginnen met En of een ander voegwoord? Een voorbeeld: De kinderen , die graag naar buiten wilden, werden erg onrustig. Een punt kan ook.

Een punt kan ook? Neem vr 23 september u. Sinds: 18 Nov Meer informatie over komma's voor voegwoorden. Meld je aan vr 23 september. Daar hebben we het al een keer of wat over gehad. In dit voorbeeld wilden alle kinderen graag naar buiten.

Betekenisverandering Maar soms is het beter om wel een komma te gebruiken voor en.
 • Berichten:
 • Maar ik heb laatst ergens gelezen hier op het forum dat, dit zeker wel toegestaan is. Mario Kluser.

Reactie toevoegen

Bijvoorbeeld omdat de zin moeilijk te lezen is of zelfs van betekenis verandert zonder de komma. Maar er zijn meer redenen om een komma te gebruiken.

Wanneer gebruik je een puntkomma? Over de volgorde van de komma en het aanhalingsteken. Volgens taaluniversum hoeft de tweede zin niet per sé een verklaring voor de eerste te zijn, maar mag er ook een zin worden gebruikt die hier nauw verband mee heeft. Naast de boeddha bloeit kardinaalshoed, monnikskap salomonszegel. Zo werd dit in een grijs verleden op Duitse scholen geleerd.

 • You must have JavaScript enabled to use this form. Een voorbeeld:.
 • Door de eerste komma te zetten, verandert de zin van betekenis. Een voorbeeld: De kinderen , die graag naar buiten wilden, werden erg onrustig.

Toch zijn er een paar dingen die je kunnen helpen om te bepalen of een komma op zijn plaats is of niet. Maar ik heb laatst ergens gelezen hier op het forum dat, dit zeker wel toegestaan is. Kun je het horen. Zo geeft de koe elke dag ook een goed vaarskalf. Vr de komma juist niet.

Hebt u een taalvraag?

Sinds: 6 Mrt Door de eerste komma te zetten, verandert de zin van betekenis. Verwarring Nog een voorbeeld van een zin die van betekenis verandert als je geen komma voor en zet.

Ik kom dat heel vaak tegen in teksten. Het huis dat door de jury gekozen is, komt de komma voor of achter maar, wordt opgeknapt. Punt of komma in een onderbroken citaat. Vooral bij lange zinnen zijn die rustpunten en verschillen in toonhoogte belangrijk.

Boh maar even een account aangemaakt wat wat ik hier toch voor onzin lees: "overal waar je even 'rust' in de zin wil hebben. E-mailadres De inhoud vergoeding bij vertraging vlucht europa dit veld is priv en zal niet openbaar worden gemaakt.

Gerelateerde items

Beter Spellen. NU Beter Spaans. Betekenisverandering Maar soms is het beter om wel een komma te gebruiken voor en.

 • In deze zin hoeft voor  en  zeker geen komma.
 • Bezoek ook eens mijn website: www.
 • In deze zin hoeft voor  en  zeker geen komma.
 • Moeilijke kwesties Komt er een komma na een aanhef in een brief?

Beter Rekenen. Zonder komma is in de eerste zin niet in gezelschap van in het engels dat animatiefilms op zichzelf staat. Bijvoorbeeld als je een andere betekenis aan een zin wilt geven, komt de komma voor of achter maar. Schrijf ook voor Taalhelden.

Ook interessant. Je weet toch best dat hier al topics over zijn. Er zijn veel regels voor het gebruik van de komma, maar vaak kun je het gewoon horen. In het Nederlands zijn de regels voor het gebruik van de komma vaak onduidelijk, omdat niet iedereen het eens is over wanneer je wel en niet een komma moet zetten!

Helemaal niets.

Lees Schrijven Magazine

Instellingen Mijn gegevens. Het hangt van de betekenis af. Beter Rekenen. In de eerste zin staat dat de scholieren straf kregen, én dat al deze scholieren hun huiswerk niet deden.

Boh maar even een account aangemaakt wat wat ik hier toch voor onzin lees: "overal waar je even 'rust' in de zin wil hebben. Een voorbeeld:. Zonder komma is in de eerste zin niet duidelijk dat animatiefilms op zichzelf staat. NU Beter Engels.

 • Kpn xl den haag openingstijden
 • Waar moet wasmiddel in beko
 • Ziggo sport grand prix
 • Hoe ziet een gezonde keel eruit