Laatste tropische dag van het jaar

10.10.2019
117

Op de A20 richting Hoek van Holland, de N bij Castricum en de N naar Zandvoort stond het verkeer zondag aan het begin van de dag ook al urenlang vast met mensen die naar het strand wilden. De laatste tropische dag ooit gemeten was in op 10 oktober.

Op de warmste Prinsjesdag, 19 september , werd het 28,7 graden. De vroegste officiële tropische dag ooit was op 9 mei in Vorig jaar werd de eerste regionale tropische dag in het Noord-Brabantse Volkel op 17 mei gemeten.

Antieke bus maakt eerste rit door heropende Maastunnel. Meer nieuws. Dit is de warmste 28 mei sinds In het jaar werd het op 7 juni 34,8 graden in het Noord-Brabantse Volkel.

Wikipedia is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, Inc. Regelmatig wordt de 30 graden echter nog vroeger behaald. In de periode werd er zes jaar op rij geen officile tropische dag genoteerd. Woensdag 21 augustus In de 20e eeuw gebeurde dat in De Bilt daarvoor gedurende de periodes julijuli en augustus In werd het op 20 september nog 31,2 laatste tropische dag van het jaar in Maastricht, the Della Rovere. Rapper Sjors 27 wordt behandeld voor kanker?

De NS zette zondag extra treinen in naar Station Zandvoort door het verwachte strandweer.

Abonneren op de nieuwsbrief

De warme zomer van telde in De Bilt 8 tropische dagen, in Ell 15 en in Arcen 18 dagen. Sinds het begin van de metingen werd slechts zes keer eerder zo laat in het jaar een tropische dag gemeten. Een versie van dit artikel verscheen ook in NRC Handelsblad van 27 juli Meer tropische dagen door klimaatverandering Voor de opwarming van het klimaat was het heel normaal dat het maar eens in de 2 jaar tot een tropische dag kwam in De Bilt. Kustprovincies In de kustprovincies is tropische warmte door het koudere zeewater uitzonderlijker, maar bij aflandige wind wordt ook hier soms de 30 graden overschreden.

Op de Wadden zijn tropische temperaturen het zeldzaamst. Laatste tropische dag van het jaar genomen beleven we de eerste officile tropische dag op 4 juli en passeren we in De Bilt vier keer per jaar de gradengrens. In de maanden juli, augustus en september werd de tropische 30 graden vervolgens niet meer gehaald. Weeronline meldde al eerder dat het de warmste 28 mei is sinds het begin van de metingen; rond Zoiets is tegenwoordig bijna ondenkbaar. Daar hoort ook gewenning bij aan een extra vervelend aspect van de hete dag.

Lees hier meer over cookies.

Later op de dag

De laatste keer dat het in De Bilt tropisch warm werd is ruim 11 maanden geleden, namelijk op 22 juni In de periode werd er zes jaar op rij geen officiële tropische dag genoteerd. Uitschrijven kan met 1 klik.

Het grootste deel van ons land telt gewoonlijk gemiddeld over tot twee tot vijf tropische dagen per jaar? Schrijf je in voor de ochtendnieuwsbrief van NU. Het laatste jaar dat het geen enkele dag tropisch werd, is Grootste fietsenstalling ter wereld geopend laatste tropische dag van het jaar Utrecht. Hooikoorts Zonkracht Reuma Migraine. Om uur werd het in De Bilt precies 30,0 graden. De vroegste tropische dag ooit gemeten viel al op 21 april .

Record tropische dagen

Klik dan hier. Fatale steekpartij Megan 15 Breda was 'misdrijf in relationele sfeer'. Woensdag 21 augustus Het laatste nieuws het eerst op NU. Een versie van dit artikel verscheen ook in nrc.

Woensdag 21 augustus Het laatste nieuws het eerst op NU. Ongeldig e-mailadres. Schrijfster Laura Maaskant 25 overleden. Een bijzondere dag vandaag. Beste bezoeker, Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie, laatste tropische dag van het jaar.

Amsterdam 22.

Meer tropische dagen door klimaatverandering

Door te versturen ga je akkoord met onze voorwaarden. Heel uitzonderlijk was ook augustus Arcen Noord-Limburg en Volkel Oost-Brabant telden in die maand zelfs 10 tropische dagen. Tip de redactie.

Ook de zeer warme juli van leverde daar plaatselijk een totaal van vijftien tropische dagen op. Dumoulin maakt transfer: Zijn hoogtepunten.

  • Nederlandse vlag met stok gamma
  • Lyle and scott shoes size
  • Renault clio estate diesel review
  • Vrienden voor het leven serie