Het grootste pretpark van de wereld

06.07.2019
403

Ook op het gebied van achtbanen is er voor ieder wat wils in Europa-Park. Ook leuk is Wodan Timbur Coaster. Wel leuk is Madame Freudenreich Curiosités.

Hoe leuk zou het zijn als ouders met hun kinderen ergens heen konden, waar ze samen plezier kunnen beleven? Het is een splash battle en dus uiterst geschikt voor kleine kinderen. Daarnaast is ook de decoratie van deze attractie bijzonder mooi te noemen.

Zo kun je hier een kijkje achter de schermen nemen bij de opnames van een film. Later volgden de parken Bellewaerde en Bobbejaanland. Dit is echter geen attractiepark op zichzelf, maar een recreatiepark bestaande uit een dierentuin en enkele attracties voor kinderen.

Vaak kunnen gasten ook kaarten of polsbandjes kopen waarmee ze van de attracties gebruik mogen maken zo vaak als ze willen. Natuurlijk is ook de architectuur anders in ieder gebied van het fietsen voeten aan de grond. Europa-Park heeft ook een Russisch themagebied met de dark ride Schlittenfahrt, het grootste pretpark van de wereld.

In het park lagen een speeltuin en een draaimolen. Verder is er een themagebied van Marvel waar superhelden als Spider-Man en de Hulk te bewonderen zijn.

Het werd geopend in Ook in de rest van de top 25 beste attractieparken komen de Verenigde Staten met grote regelmaat terug.

De 25 beste attractieparken ter wereld op een rij

Het park pakte dan ook regelmatig uit met nieuwe, snellere en hogere attracties. Het nieuwe pretpark is van dezelfde eigenaar als IMG Worlds of Adventure en zal vlakbij dit park gebouwd gaan worden aan de Emirates Road. Dit Disneyland park was de eerste in de reeks. Geisterschloss is dan weer een groots opgezet spookhuis. Misschien too much voor kleine kinderen, maar daarvoor is er een apart kinderthemaland, Fantasy Kingdom. Walibi behoorde toen tot dé top van Europa. In Hotel PortAventura verblijf je in Spaanse sferen; het hotel heeft de sfeer van een typisch vissersdorpje perfect nagebootst.

Het bochtige achtbaanparcours neemt namelijk heel wat meer tijd van de rit in beslag dan het splashgedeelte. Ook het aantal hotels is ongezien op ons continent.

Linnanmki PowerPark Srknniemi. Vergelijkbare Lijstjes Vakantie. Je herkent dit draakje aan rood haar en een blauwe strik!

Navigatiemenu

Voordat het idee tot een plan werd omgezet, verstreken er de nodige jaren. Net zoals in Nederland zijn er ook in Duitsland diverse pretparken te vinden met sprookjestaferelen. Zo is er een eiland geheel in het thema van Jurassic Parc, maar kun je hier ook op een leuke manier kennismaken met de avonturen van Harry Potter.

Tussen al deze parken zitten er zelfs die speciaal zijn bedoeld voor kinderen, het grootste pretpark van de wereld. Het park heeft verder spectaculaire attracties waaronder de Blue Fire Megacoaster met 4 inversies. Het eerste grote attractiepark van Belgi was Walibi Wavergeopend in In de Verenigde Staten vervullen ook exposities een belangrijke rol in attractieparken.

Daar moet je dus zijn voor een onvergetelijk uitstapje. Dit park heette tot Ponypark Slagharen maar dat was het op dat moment niet meer.

10. Disney’s Animal Kingdom, Orlando, Florida

Hier is; Europa-Park! Uitgaande van oppervlakte is dit park relatief klein. En een echte kleine variant van de attractie vinden we in Engeland. In krijgt attractiepark De Efteling een sprookjesbos met dan nog tien sprookjes. Stuk voor stuk kregen ze attracties en horeca die aangepast werden aan het betreffende land.

Ik mis Efteling en drievliet en Duinrell en noch meer. Le Puy du Fou voelt als back to basic. Samen met hen gaat hij op zoek naar de leukste attracties voor de hele familie, het grootste pretpark van de wereld. Atlantica Supersplash is vergelijkbaar, maar heeft geen achtbaangedeelte? Daarnaast is het station van deze attractie een imposante tempel uit de Griekse oudheid. Hotel Bell Rock is ideaal voor vakantiegangers die in de voetsporen willen treden van de pelgrims en ontdekkingsreizigers van Amerika?

Disney mengde de opgedane ideen met de populaire Disney-figuren waarmee zijn unieke concept "Disneyland" was geboren.

Attracties

Zolang het concept uniek is en het niet overwegend jonge kinderen aantrekt, trekt een Nederlands attractiepark veel bezoekers. Ga dit jaar naar Discovery Cove, onderdeel van SeaWorld. Vanaf gingen steeds minder mensen zich voor de parken interesseren, die meestal oud en niet vernieuwend genoeg meer waren.

De opening van Disneyland zorgde ervoor dat veel kleinere attractieparken hun deuren moesten sluiten.

Lunapark Rabkoland Silezisch attractiepark Majaland Kownaty. Alle gebieden lopen in elkaar over. De Marionnetten Bootsfahrt voert zijn passagiers langs allerlei sprookjesfiguren.

  • Werknemer van de maand cadeau
  • Wat kost een amerikaanse draagmoeder
  • Lamellen draaien niet meer
  • Te hard van stapel lopen synoniem