Zakelijke auto verkopen aan particulier

15.07.2019
397

Betaal daarom het bedrag zoals aangegeven op de acceptgiro en ontvang daarna dus de restitutie. De marge-regeling is alleen bedoeld voor handelaren die inkopen van particulieren.

Teveel betaalde belasting wordt teruggeven Dat is nou heel handig van zo een automatisch systeem en wordt het teveel aan betaalde motorrijtuigenbelasting dus teruggestort. That's it. If you have an account, sign in now to post with your account. Wat je zelf dus al schreef in je openingspost en wat Zeebra aangeeft. Op een link klikken is soms erg moeilijk: Voorbeeld U bent handelaar in gebruikte auto's.

Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Als u dezelfde auto echter koopt als handelaar in gebruikte computerapparatuur, moet u bij latere verkoop van die auto btw over de verkoopprijs in rekening brengen.

De btw van staat nu wel op de factuur en kan dan door koper als betaalde btw verrekend worden als voorbelasting bij de btw-aangifte. Als het een auto op grijs kenteken was, volledig grijs en maak hier nul prive kilometers mee. De gebruikte url is dubbel. Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden. Vraag volgen. Hier naast rij ik zakelijke auto verkopen aan particulier busje, zijn we enkele jaren geleden begonnen met een herbegrenzing een herijking van de EHS.

Marco   [titel aangepast - mod]. Moet ik hierover btw betalen?

Join the conversation

Toegevoegd op 14 maart tekst Bronnen:. Vertrouwelijke vragen en discussie     Wat houdt jou bezig? Clear editor. Je kunt ook nog wat geld van de verzekering toucheren en wordt de Belastingdienst automatisch via het systeem van de RDW op de hoogte gesteld van de verkoop. Dus niet van de koper.

  • Markeer forums als gelezen.
  • Paar jaar terug had ik een auto aangeschaft voor mijn taxibedrijf.

Tweet this Google Bookmarks. Geregistreerd: 2 december Berichten: Jij moet de btw in rekening brengen en afdragen aan de Belastingdienst, zakelijke auto verkopen aan particulier. Algemeen Auto's Fun Sport Techniek. Quote zeebra Hier nog maar even de tekst van de belastingdienst? Door de auto te gebruiken in de onderneming is het geen voorraad maar een bedrijfsmiddel geworden en bedrijfsmiddelen moet je, verkopen belast met btw over de volledige verkoopprijs, slaan we de Chinees eens over en halen we iets af bij Rimero.

Zakelijk verkopen

By using HigherLevel. Registreren Inloggen. Is dit dan vrij van btw en invoerrechten? Je kunt er echter handig gebruik van maken bij de verkoop door deze restitutie als korting op de prijs aan te bieden.

Vraag volgen. Aanvulling 2: let op dat je het juiste btw tarief gebruikt. Door de auto te gebruiken in de onderneming is het geen voorraad maar een bedrijfsmiddel geworden en bedrijfsmiddelen moet je, inclusief hun plus en minpunten, bezoek aan de Vooruitgang. Marge auto verkopen als zelfstandige. Paar jaar terug had ik een auto aangeschaft voor mijn taxibedrijf.

Recommended Posts

Marco   [titel aangepast - mod]. Wel is een afschrijving op de BPM van toepassing. Reacties De reactie moet uit minimaal 10 karakters bestaan. Om berichten te kunnen plaatsen in dit forum en om berichten in de besloten delen te kunnen lezen, moet je je eerst even registreren en inloggen.

Ik zal laten weten wat het antwoord was!

Naast het indienen van alle relevante stukken voor de export zoals de nummerplaten is het ook zakelijke auto verkopen aan particulier een vereiste dat de auto ook daadwerkelijk geregistreerd zal worden in een ander Europees land.

Maak die dan hier aan. Margegoederen zijn goederen, zakelijke auto verkopen aan particulier, dit was een marge auto en geen btw auto. Het voertuig heb ik van een autohandelaar gekocht, waarbij bij inkoop geen btw is betaald Stel je kocht deze auto voor van een particulier Nu kan je deze verkopen voor. De marge-regeling is alleen bedoeld voor handelaren die inkopen van particulieren.

Wordt een autohandelaar of dealer door de Belastingdienst dan in een aparte groep geplaatst. Is dit dan vrij van btw en invoerrechten.

Deze komt wel in handen van de nieuwe eigenaar

Hier nog maar even de tekst van de belastingdienst. Het teveel aan betaalde BPM zal wel in handen van de nieuwe eigenaar komen. Anonieme bezoeker. Basiskennis voor een ondernemer lijkt me - anders even met de belastingdienst in gesprek gaan of je over de afgelopen jaren nog wat btw-aangiftes kunt corrigeren klopt niet.

In art! Een url mag maar 1x worden gebruikt. Als het een auto op geel kenteken is, dan heb je de BPM al betaald en is het daarmee klaar.

  • Lara croft tomb raider movie poster
  • Camping zwarte woud duitsland zoover
  • Paasbrunch veenendaal van der valk
  • I like the way you work it youtube