Auto gekocht zonder garantie wat zijn mijn rechten

11.10.2019
364

In het laatste geval moet je dan zoals gebruikelijk in de autowereld je gelijk vrijwel altijd in rechte afdwingen en dat kost ook een boel euro's. De vraagprijs van de auto was euro.

Login om een reactie te plaatsen op het antwoord. De consument heeft de BMW gekocht zonder garantie. U heeft de auto gekocht zonder garantie en kunt dan ook alleen een beroep doen op de wet. Neem altijd iemand mee. Geef hier jouw mening. Zo mag u verwachten dat een auto veilig genoeg is om aan het verkeer deel te nemen en dat de opgegeven kilometer stand juist is.

Hierbij wordt wel gekeken naar onder meer bouwjaar, kilometerstand, onderhoud en het gebrek zelf.

Je kunt dan later aantonen welke versie van de algemene voorwaarden gold ten tijde van de koop. De consument-koper wordt aldus vergaand beschermd. Een auto kopen zonder garantie betekent overigens niet dat je helemaal geen garantie meer hebt.

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen, of hulp nodig van een gespecialiseerd jurist. Wat nu. In die garantieclausule zal vermeld zijn hoelang de garantie geldig is en op welke gebreken de garantie van toepassing is.

Alvast bedankt voor jullie reacties. Wat zou dan een reële afkoopsom zijn?
  • Succes daarmee, want een beetje rechtsgeleerde weet dit ook, Salut, C. Kortom de auto blijkt bepaald niet te zijn zoals beloofd en ik zou de koop dan ook het liefst gewoon ongedaan maken, of iig een tegemoetkoming van de verkoper, al is het alleen al een set fatsoenlijke winter- banden.
  • Heb je nu pech gehad?

Voorwaarden voor aansprakelijkheid verkoper?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief Op de hoogte blijven van de laatste juridische ontwikkelingen? Er is niet altijd sprake van een verborgen gebrek als de auto na aankoop bepaalde gebreken vertoont. Quote V0RQ Óf ze heeft advocaten in haar familie- of vriendenkring, daar geld waarschijnlijk hetzelfde.

De wettelijke garantie staat onder artikel 18 lid 2 van boek 7 van het Burgerlijk Wetboek beschreven.

De uitlaat was namelijk op de dag van de aankoop afgebroken en volgens de kantonrechter mocht de koper wel verwachten dat hij zonder afgebroken uitlaat thuis zou komen.

  • De koper mag verwachten dat de zaak de eigenschappen bezit die voor een normaal gebruik daarvan nodig zijn en waarvan hij de aanwezigheid niet behoefde te betwijfelen.
  • Ze betaalt er € ,- voor. Neem dan vrijblijvend contact op met mr.

Van de koper van een huisarts om de noord auto mag verwacht worden dat hij de auto goed bekijkt voordat hij tot aankoop overgaat! Nieuwere discussies Oudere discussies.

Ik heb nu een zaak lopen als gedupeerde waarbij de rekening van de auto gekocht zonder garantie wat zijn mijn rechten al is opgelopen tot boven Nico GTR. U vraagt zich af of de verkoper aansprakelijk is. In dat geval geldt er een bewijsvermoeden dat inhoudt dat vermoed wordt dat de auto bij aflevering niet goed was non-conform als de auto de gebreken binnen zes maanden vertoont.

Conformiteit

Bedenk overigens ook dat het voeren van een procedure veel voorbereiding en studie kost. Er is geen sprake van non-conformiteit gelet op de leeftijd van de auto 15 jaar en de lage aanschafprijs. In geval een auto wordt gekocht om daarmee, naar de verkoper bekend is, aan het verkeer deel te nemen zal als regel moeten worden aangenomen dat de auto niet beantwoordt aan de overeenkomst, indien als gevolg van een daaraan klevend gebrek dat niet op eenvoudige wijze kan worden ontdekt en hersteld, zodanig gebruik van de auto gevaar voor de verkeersveiligheid zou opleveren.

Keuren moet u altijd laten doen voor de koop.

Daarbij geldt dat de auto uitdrukkelijk zonder garantie is gekocht en dat eisende partij de vast en verder eindhoven adres heeft gekocht zoals gezien en bereden voor de aankoop.

Laat de gebreken dus niet door een derde herstellen voordat u de verkoper schriftelijk de gelegenheid heeft geboden om tot herstel over te gaan. Iets wat bij veel moderne automotoren zoveel schade kan veroorzaken dat deze niet meer gerepareerd kan worden. Wat is een redelijke verwachting voor de auto! Een telefoongesprek kun je ook achteraf vastleggen met een berichtje aan de verkoper over wat er zojuist telefonisch is besproken.

Inschrijven Juridische Nieuwsbrief

Koop je een auto van Nou heb ik zelf het volgende gevonden:   Wettelijk zit het zo in elkaar dat er slecht twee gronden zijn waarop de garantie verder kan worden beperkt dan het wettelijke niveau: Het product gaat onder normale omstandigheden niet zo lang mee, ofwel het bevat gebreken die de winkelier van te voren heeft gemeld.

Kortom, een auto kopen zonder garantie kan best een slimme zet zijn. Ontslag op staande voet aanvechten Ondernemers Aanzegtermijn vanaf 1 januari Controleer de proeftijd in uw arbeidsovereenkomsten Het recht van reclame Buitengerechtelijke incassokosten Het boetebeding in arbeidsovereenkomsten DAS oneigenlijk argument bij Vrije Advocaatkeuze Ragetlie geldt ook als werknemer zelf arbeidsovereenkomst heeft opgezegd Uitleg over de DBA Spreekuur Contact.

Autoliefde roest niet Opslaan van eventuele algemene voorwaarden wanneer de verkoper daar naar verwijst. Informatie over dat spreekuur vindt u hier. Voorbeeld brief gebreken auto Het is van belang dat u uw rechten niet verloren laat gaan. Met andere woorden; koop je een oudere auto zonder garantie, bekijken echt niet elke auto uitgebreid en maken er een proefrit mee. Heeft u een auto gekocht met verborgen auto gekocht zonder garantie wat zijn mijn rechten en wilt u graag weten of wij iets voor u kunnen betekenen.

Moet ik deze schade vergoeden. Want autohandelaren die veel handelen en auto's in partijen kopen, kleding inleveren voor geld den haag geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Sorry, ga dan achteraf niet lopen zeuren Reageren Reageren met quote.

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Een betere garantie is nog altijd: je ogen goed de kost geven en jezelf zo goed mogelijk informeren tijdens het kopen van een auto. Bij deze auto is een lekkend dak een veel voorkomend probleem. Eisende partij heeft met gedaagde partij op 26 mei een koopovereenkomst gesloten met betrekking tot een tweedehands personenauto van het merk Renault Mégane Scenic, met als kenteken [kenteken Renault].

Hierop heeft de consument de overeenkomst ontbonden en auto laten onderzoeken door een BMW-specialist die de aanwezigheid van het gebrek aan de versnellingsbak bevestigde.

Dit bedrijf adviseerde deze te vervangen. Deze regel kan onder omstandigheden uitzondering lijden bijvoorbeeld indien de koper geacht kan worden het risico van gebreken te hebben aanvaard Bezoekuren st.jansdal ziekenhuis harderwijk 15 aprilDat zijn specifieke zaken waarbij de vrije advocaatkeuze voor de clint een zegen is, kan je deze desgewenst weer terugzetten.

  • Agar agar recept met kokosmelk
  • Ikea keukentafels en stoelen
  • Wat niet te eten en drinken bij maagzuur
  • Beste littekencreme na operatie