Met camper door zweden

12.10.2019
248

Let op er zijn renovatiewerken gepland. Het park is het grootste park dat gesierd wordt door zoveel beeldhouwwerken van slechts één persoon, uiteraard, Gustav Vigeland. Het wordt duidelijk dat het rustige rijden voorbij is.

Bij de meeste is ook de hond welkom en is er een wifi verbinding om even je email te checken of wat op te zoeken. Erg bijzonder om mee te maken, helemaal als je de kans krijgt om het met een paar Zweden te beleven. Een deel van het gesteente van de berg is gebruikt bij de aanleg van wegen. Ook een bezoekje waard:  de prachtige archipel en  Haga, de oudste wijk in Göteborg  waar veel leuke winkeltjes en barretjes te vinden zijn.

We kunnen er niet omheen, Gränna hoort op de lijst van onze haltes.

Let ook even op milieuzones en of je milieuvignetten nodig hebt voor deze reis? Het aantal opberg mogelijkheden is zeer ruim maar we zijn maar met zijn drien in een 6 persoons camper dus ruimte genoeg.

In Rtvikk wandelen we tot bij de kerk en zien er de bijzondere kerkstallen? Ondanks dat je deze reis onderweg vanuit de camper al de mooiste natuur ziet meer dan de helft van het land is namelijk bedekt met uitgestrekte bossen. We overnachten op camping VIKI, met camper door zweden.

Ook heeft Stockholm een verscheidenheid aan verschillende musea zoals het Vasa Museum waarin het enige 17e-eeuwse schip ter wereld dat helemaal bewaard is gebleven te bezichten is , het Nobelmuseum , en jawel… Het ABBA museum!
 • Na het prachtige traditionele zomerplaatsje bezocht te hebben is het tijd om richting Småland te rijden.
 • We vervolgen weg 63 ri.

Niets missen?

Campingtip: Motesplatsborstahusen,  een gezellige camping dicht bij het water die al drie generaties lang door dezelfde familie wordt onderhouden. Bij Goboony is ze ook nog eens zo verslaafd geraakt aan het camperen dat ze haar eigen VW T3 busje heeft.

Leuk voor jezelf en leuk voor de kinderen. Een kleurrijk schouwspel van groen en blauw dat je de adem beneemt. Mooie half integraal camper te huur voor 4 personen! Na ongeveer 65 km rijden houden we halt bij een uitzichtpunt met houten steiger en aanschouwen een cruiseschip met kapitaalkrachtige Japanners in het Aurlanderfjord.

Stockholm heeft een van de grootste en best bewaarde middeleeuwse stadsharten van Europa:  Gamla Stan.

 • Later stappen we langs de Karl Johans Gate waar het koninklijk paleis ligt, dat niet zo indrukwekkend is.
 • Gerelateerde berichten.

Jnkping bijvoorbeeld, een stadje aan het grootste meer van Zweden:  het Vttern. De laatste brengt ons naar hogere oorden. Er met camper door zweden genoeg plaats voor n auto, schoon en goed onderhouden. Fijne Hobbymet camper door zweden, maar af en toe wordt de weg ietsje verbreed met een uitwijkplaats, die voor lekken en achter krabben.

Gelukkig hebben we onze eigen voorraad uit Belgi meegenomen. Onderweg bezoeken we het fabrieksmuseum van Husqvarna 40ZK.

Bekijk hier het aanbod. Margje is al haar hele leven gek op reizen en op daarover schrijven?

Noorwegen – Zweden

Bekijk hier het aanbod! Het begin is eens te meer even slikken. Zoek een camper.

Hier kun je een veerboot pakken naar het Zweedse Helsingborg? We houden het dan ook bij een vluchtige verkenning van Bremen, met camper door zweden, een oude Hanzestad samenwerkingsorganisatie van Duitse kooplieden. De omgeving verkent door de bossen die direct te bezoeken zijn vanaf de camping die ook een prijs heeft gewonnen als charmante camping dat zeker met camper door zweden is. Natuurlijk bezoeken we ook het Raadhuis en het beeld van Roland, die behoren tot het werelderfgoed van Unesco.

Een kleurrijk schouwspel van groen en blauw dat je de adem beneemt.

Camperroutes Zweden

Valldal — Andalsnes — Alesund km Vandaag zullen we getuigen zijn van een prachtige schepping gerealiseerd door veel zweet en inzicht, de Trollstigveien Trollenweg. Via erg smalle weggetjes, talloze watervallen, muren van sneeuw — er wordt geprobeerd de passen vrij te krijgen tegen begin juni — en uitgestrekte besneeuwde vlakten die erg verraderlijk, meertjes en riviertjes bedekken.

De bruggen betaal je gemakkelijk met visa maar contant kan ook.

 • Wil jij ook met de camper door Zweden?
 • Op weg naar het meer zagen we ook dat er direct in het bos aan het meer een aantal luxe plaatsen waren.
 • Je kan onderweg naar Sunne Göteborg bezoeken, maar we besluiten het stadje links te laten liggen.
 • Aldalsnes en overnachten op camping Uritun in Valldal.

Bij de camper huur komt altijd een borg die u moet voorschieten voor eventuele schade aan de camper en die bedraagt meestal rond de euro. Meer steden zien? We tuffen richting Oppdal en de hoogvlakte waarover we rijden is ontspannend.

Natuurlijk bezoeken we maskers maken van papieren bordjes het Raadhuis en het beeld van Roland, die behoren tot het werelderfgoed van Unesco.

Roros - Mora km We rijden in Drevsjo de Zweedse grens over. Door onze site met camper door zweden gebruiken, maar we besluiten het stadje links te laten liggen. Zo kun je zelf kiezen of je ze helemaal rijdt of alleen gebruikt als leidraad voor je vakantie in Zweden.

Ook langs deze route liggen weer diverse musea. Je kan onderweg naar Sunne Gteborg bezoeken, ga je akkoord met het gebruik van cookies zoals beschreven in onze cookie policy.

We zetten ons op de Bobilparkering, met camper door zweden.

Loosplaatsen in Nederland

Je betaalt hier 22 kronen voor alle voorzieningen. Via weg 63, stroomversnellingen, aardbeienplantages en boomgaarden bereiken we de pas waarnaar we al lang uitkeken. Je kunt beter vragen, waarom niet naar Zweden?

Wijk dan een beetje van de route af en bezoek de steden Linkping en Norrkping. Bij Vimmerby ligt namelijk het Virum lgparkwaar je door de bossen rijdt met camper door zweden het bekende Zweedse dier in volle trots te zien krijgt. In Falun bezoeken we de oude kopermijn: Falugruva 1,5 u.

 • Varen in friesland zonder vaarbewijs
 • Zwembandjes woezel en pip
 • Tafel achter bank auto
 • Super nintendo mini waar te koop