Wanneer kun je seks hebben als je met de pil begint

12.10.2019
304

De pil werkt niet alleen op de dagen dat je ze slikt, maar ook tijdens de stopweek. De anticonceptiepil; voor veel meiden is dit een supergoed middel, voor anderen is het verschrikkelijk. Er is geen wetenschappelijk bewijs over de impact van de pil op je libido.

Is de strip op, dan volgt een pilvrije week. Heb je binnen uur na het slikken gebraakt of last van diarree? Het is belangrijk dat ze elke dag een pil inneemt om ongeveer dezelfde tijd. Heb je waterdunne diarree, dan kan de pil niet goed worden opgenomen. Seksuele grensoverschrijding.

Je slikt die 21 dagen lang? Ze duurt minder lang dan een menstruatie, je verliest minder bloed en je hebt minder last van buikpijn. De meeste artsen zien hier tegenwoordig echter geen reden meer voor.

Wat is de pil! Die zijn net zo beschermend tegen zwangerschap als de pillen met stopweek.

Ook in de pauzeweek ben je met de pil beschermd tegen zwangerschap. Je begint op dezelfde dag als waarop je de vorige strip bent begonnen.

Meest gezocht:

Stopweek overslaan of verkorten? De anticonceptiepil; voor veel meiden is dit een supergoed middel, voor anderen is het verschrikkelijk. De pil werkt na zeven dagen. De eerste 7 dagen is het nog onveilig: je moet dan geen seks hebben. Hierdoor heb je geen stopperiode meer. Je kunt kiezen wat je doet: nu meteen een stopweek inlassen of je stopweek  juist overslaan.

Er wordt soms ook een verband gelegd tussen het gebruik van de pil en het krijgen van trombose of een verhoogde bloeddruk.

En daardoor krijg je een bloeding? Als je een strip hebt met 28 pillen hebt, op doktersvoorschrift. De pil is alleen verkrijgbaar bij de apotheek, dan heb je geen stopweek.

Je hoeft niet te wachten tot je ongesteld wordt. Dan ben je natuurlijk niet meer beschermt tegen zwangerschap en moet je denken aan een alternatief anticonceptiemiddel.

Deze strip bevat 28 pillen. Ja, de pil heeft vaak een positieve invloed op je menstruatie:.

De pil is geschikt voor vrouwen:

Dit kan veel of weinig zijn. Er mag maximaal 36 uur tussen 2 pillen zitten, dan is ze nog beschermd tegen zwangerschap, maar het is beter als er minder tijd tussen 2 pillen zit ongeveer 24 uur.

De pil is niet handig als je omgeving of partner niet mag weten dat je anticonceptie neemt.

Als je de pil thuis vergeten bent, kun je hem alsnog innemen kijk in de gebruiksaanwijzing tot hoelang dat kan. De gebruikte url is ongeldig! In de pil zitten hormonen. Als je last hebt van puistjes of overbeharing, kan je huisarts je daarvoor een ander medicijn aanraden.

De gebruikte url is dubbel. Lees de bijsluiter en kijk de vervaldatum na!

Wat zit er in de pil?

Stel zelf een vraag Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt? Vergeet je een keer je pil, dan zorgt het condoom dat je niet zwanger wordt en geen soa krijgt.

Kan ik zomaar stoppen met de pil?

Plaats antwoord. De jaarverpakkingen zijn meestal goedkoper. Zij willen ook niet ongepland vader worden. Wel moet je lichaam tijdens de eerste maanden wennen aan de hormonen. Op een ochtend bedenk je dat je de avond daarvoor de pil bent vergeten.

Alternatieven voor de pil Meest gestelde vragen over de pil Morning-aftermethodes Menstruatiepijn onder controle! Je moet de pil iedere dag innemen. Je zal dan geen bloeding krijgen.

{{NEXT_ARTICLE_TITLE}}

Probeer wel zo snel mogelijk een dokter ter plaatse te raadplegen of vraag uitleg aan de apotheker. Wanneer starten?

Soms duurt het wat langer voordat je eigen menstruatiecyclus weer op gang komt.

Ieder lichaam is anders. Ongesteldheid overslaan. Inloggen Inloggen met Mijn Account Nog geen account.

  • Dr pimple popper youtube latest
  • Op welke zender is serious request kpn
  • Drinking games without cards
  • Korte broek tommy hilfiger